دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد وزارت بهداشت خط قرمز‌های لوازم آرایشی را اعلام کرد / ۴ ماده با محدودیت و ممنوعیت واکنش پلیس به ویدئوی جنجالی ضرب و شتم دو نوجوان توسط مأمور گشت در سنندج شیوع کرونا در کشور ۲ برابر شد؟ / عبور موارد مثبت از آستانه هشدار آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری از امروز دوشنبه سه‌شنبه بدون خودرو؛ درخواست رئیس‌جمهور از کارمندان بستان گرم‌ترین شهر جهان شد / دهلران و آبادان دوم و سوم شدند / ۸ شهر ایران در جمع گرم‌ترین‌های دنیا توضیح قوه قضاییه درباره حکم حبس حمید رسایی با شکایت شاکی خصوصی تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت آخرین مهلت ثبت‌نام جاماندگان آزمون ارشد علوم پزشکی

کمک سربازمعلمان به جبران کمبود معلم در کشور

کمک سربازمعلمان به جبران کمبود معلم در کشور معاون وزارت آموزش و پرورش از حل مشکل کلاس‌های درس بدون معلم در دوره ابتدایی خبر داد و گفت: از ظرفیت دانشجومعلمان در کلاس‌های درس استفاده شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 22
کد خبر: ۲۰۹۶۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، مسئله "کمبود معلم" برای چندمین سال متوالی، مهر امسال نیز مشکل کلاس‌های درس بدون معلم را در برخی مدارس رقم زد و با رشد جمعیت دانش‌آموزان و افزایش بازنشستگی‌ها، آموزش‌وپرورش برای تأمین معلم به نقطه سخت رسیده است.

 

امسال روند برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش و تأخیر در اعلام نتایج، مشکل کمبود معلم را تشدید کرد.

 

در حالی که طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار بود 75 هزار معلم جدید از طریق دو آزمون استخدام آموزگار و دبیر و ورودی‌های دانشگاه فرهنگیان وارد مدارس کشور شوند اما همچنان در آخرین روزهای مهر برخی مدارس دولتی کشور نتوانستند از وجود معلمان جدید بهره‌ ببرند.

 

طبق اعلام معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، «12588 دبیر و 2400 هنرآموز با برگزاری آزمون استخدامی وارد دبیرستان‌ها و هنرستان‌های کشور می‌شوند همچنین 10 هزار و 780 ظرفیت آزمون آموزگاری باقی مانده بود که برای آن مرحله تکمیل ظرفیت برگزار شد و تا دو هفته آینده این افراد وارد دبستان‌های کشور خواهند شد.

 

وی همچنین درباره جذب مربی پرورشی در مدارس هم گفت: اطلاعیه جذب 11 هزار مربی پرورشی در مدارس هم به‌زودی منتشر خواهد شد».

 

با به‌کارگیری معلمان جدید، استفاده از معلمان بازنشسته و دانشجو معلمان همچنین افزایش جمعیت دانش‌آموزان در کلاس‌های درس مدارس دولتی، مشکل کمبود معلم رفع شده است.

 

وزارت آموزش و پرورش برای جبران کلاس‌های درس بدون معلم امسال برای نخستین بار از دانشجو معلمان ورودی سال‌های 98 و 99 در کلاس‌های درس استفاده کرد و اکنون یکی از اشکالات این است که آیا دانشجو معلمان طبق قواعد موجود زیر نظر استاد راهنما به تدریس مشغول هستند؟

 

معصومه نجفی پازوکی؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به حل مشکل کلاس‌های درس بدون معلم دوره ابتدایی در تمام استان‌ها گفت: برای حل مشکل کمبود معلم دوره ابتدایی از ظرفیت دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان، معلمان بازنشسته و معلمان جدیدالورود استفاده شد.

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا کلاس‌های درس دوره ابتدایی با حضور مدیر و معاون مدرسه بدون معلم نمانده است؟ مطرح کرد: اکنون که دانشجومعلمان در کلاس‌های درس حاضر شده‌اند بخش زیادی از مشکلات حل شد و دلیل ایجاد مشکل، تأخیر در اعلام نتایج آزمون استخدامی بود البته امسال آزمون با دقت بیشتری برگزار شد.

 

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: از 28 هزار ظرفیت آزمون آموزگاری حدود 11 هزار ظرفیت خالی ماند و این مسئله، مشکل کمبود معلم را تشدید کرد البته با استفاده از ظرفیت دانشجو معلمان توانستیم مشکلات را حل کنیم.

 

مسئولان وزارت آموزش و پرورش، آمار دقیقی از تعداد دانشجو معلمانی که در کلاس‌های درس بدون معلم ساماندهی شده‌اند، اعلام نکردند اما عمده این افراد دانشجویان ورودی سال 98 و 99 هستند.

 

به گفته نجفی پازوکی، این دانشجویان واحد کارورزی دارند که باید آن را زیر نظر معلم کلاس درس طی کنند و اکنون با خالی بودن برخی کلاس‌های درس از حضور معلم، فرصت حضور در کارورزی واقعی برای دانشجویان فراهم است اما استاد راهنما باید حتماً در کلاس درس آنها را راهنمایی کند.

 

وی اضافه کرد: با ورود معلمان جدید، دانشجو معلمان کارورزی خود را تا پایان سال در کنار آنها ادامه می‌دهند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار